top of page

OM KOCKEN

Annica Karlsson söker ständigt nya influenser, men grunden till hennes matlagning har alltid varit bra råvaror med vilka hon lagar ihop exklusiva måltider utan krusiduller - gärna med smak av Frankrike eller Italien.


Sin yrkesbana började hon hos Guignard i Schweiz där hon lärde sig att göra de mest delikata desserterna. Därefter följde den trestjärniga restaurangen Bruneau i Bryssel och Operakällaren i Stockholm. Hon har praktiserat på flertalet stjärnkrogar i Europa och arbetat med internationella krögare som gästspelat i Sverige, i syfte att ständigt hålla sig à jour och inspireras till nya smaker och tekniker.
 
När Annica startade Santé för drygt 20 år sedan, var hennes inriktning främst gourmetcatering. Numera är Annica en etablerad matstylist och matkreatör som jobbar med receptframtagning, matstyling, utbildningar och events.

2017 startade Annica FOODFIVE, matlagningskurser och -läger för barn. Kurserna och lägrena har varit fullsatta med matlagningsglada barn där Annica förutom att sprida kunskaper i köket också sår ett frö hos barn och unga för videareutbildning inom branschen.

Annica%20Karlsson_edited.jpg
OM KOCKEN: About
bottom of page